Palvelutoiminta

Tehdä hyvää maailmassa - Doing Good in the World

Rotary on perusajatukseltaan ruohonjuuritason paikalliseen kansalaistoimintaan aktivoiva ja yhteiskunnan hyväksi toimiva järjestö. Mutta alusta alkaen sillä on ollut myös tavoitteena myös vaikuttaa maailmalaajuisesti rauhan, yhteisymmärryksen ja hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Vaihto-oppilastoiminta

Verkkorotary on mukana Rotaryn kansainvälisessä vaihto-oppilastoiminnassa. Tavoitteemme on joka vuosi ottaa vastaan ja lähettää yksi vaihto-oppilas yhteistyöklubiemme kanssa. Lisätietoja löytyy Nuorisovaihto -sivulta.

Palveluprojektit

Keskeinen osa rotarytoimintaa ovat erilaiset hyväntekeväisyys- ja palveluprojektit. Verkkorotaryt ovat olleet aktiivisesti mukana sekä paikallisissa, kansallisissa että kansainvälisissä palveluprojekteissa. Olemme osaltamme lahjoittaneet ja keränneet varoja Rotaryn kansainväliseen PolioPlus-projektiin, jonka tavoitteena on hävittää Polio maapallolta. Kauden 2014-2015 palveluprojektikohteitamme olivat lisäksi uuden lastensairaalan rahoitus, Namibiassa sijaitsevan Martti Ahtisaari -koulun toiminnan käynnistäminen sekä osallistuimme katastrofiapuun rahoittamalla yhden ShelterBox-suojateltan varusteineen mahdolliselle kriisialueelle lähetettäväksi.

Aikaisemmista paikallisista hyväntekeväisyysprojekteistamme mainittakoon mm. äänikirjasoittimien lahjoitukset (2011-2013) muutamiin vanhainkoteihin ja hoitolaitoksiin. Olemme myös osallistuneet Itämeren suojeluun tähtäävään Rotaryn Itämeriprojektiin. Vuotuisen jäsenmaksumme kautta mahdollistamme omalta osaltamme Rotaryn kansallisen ja kansainvälisen toiminnan sekä useat palveluprojektit eri puolella maailmaa.