Verkkokokous

Verkkorotaryn kokoushuone löytyy täältä: http://rotary-fi.adobeconnect.com/verkkorotary/

Verkkorotaryn kokouspäivä on tiistai. Verkkokokoukset järjestetään kolme kertaa kuukaudessa tiistai-iltaisin klo 21-22. Lisäksi kerran kuukaudessa (yleensä kuukauden ensimmäisenä tiistaina) on terrakokous pääkaupunkiseudulla klo 18. Heinäkuussa ja joulupyhinä kokouksia ei järjestetä. Tarkista kokousohjelma Ohjelma-sivulta.

Erityisiä kutsuja kokouksiin ei välttämättä lähetetä. Verkkokokouksiin ei tarvitse ilmoittautua, mutta terrakokouksiin ilmoittautuminen järjestelyjen onnistumiseksi on suotavaa. Tarkka kokousaikataulu ja mahdolliset poikkeamat & muutokset selviävät Ohjelma-sivulta. Vuosittain järjestämme noin 46 kokousta, joista verkossa 36 ja perinteisiä 10. Toimimme siis joka viikko heinäkuuta ja jouluaikaa lukuunottamatta.

Kokouksiimme osallistuminen on helppoa, tarvitaan vain tietokone ja internet-yhteys. Kirjaudu vieraana (Guest) omalla nimelläsi. Mitään tunnuksia tai salasanoja ei tarvita. Käynnistä kokousjärjestelmän valikosta kamera ja mikrofoni. Mikäli olet epävarma tekniikan kanssa - kannattaa tulla mukaan hyvissä ajoin ennen kokousta (15 min). Tällöin joku paikallaolijoista pystyy neuvomaan tarvittaessa äänen ja kuvan käyttöön liittyviä asioita.

Yleisohjeena voisi lopuksi sanoa, että jos et puhu - laita mikrofoni mute-asentoon. Se parantaa aina kaikkien äänenlaatua!

Antoisia verkkokokouksia!

t: Verkkorotaryt

Vierailijat ja paikkausilmoitukset:

Verkkokokoukseen osallistuminen on verkkorotaryn jäsenille maksutonta. Muiden rotarien vierailumaksu on 10 euroa/kokous tai vuosivierailumaksu (rajaton vierailuoikeus) 50 euroa/rotaryvuosi. Vierailumaksuilla katetaan kokousalustan ja -teknologian ylläpitämisestä aiheutuvia kuluja. Maksun voi suorittaa jälkikäteen Verkkorotaryn tilille. 10 euron vierailumaksuun sisältyy myös kirjallinen paikkausilmoitus, jonka voi toimittaa omalle klubille. Paikkausilmoitukset tulee pyytää sähköpostilla osoitteesta: jari.karpakka (at) elisa.fi. Jäsenehdokkaat voivat tutustua toimintaan maksutta.

Muutamia tekniikkaan liittyviä lisäohjeita sujuvaan verkkokokoukseen:

Parhaan kokouselämyksen saat, mikäli pystyt kytkemään tietokoneesi kiinteään verkkokaapeliin, jossa on nopea yhteys. Myös hyvälaatuinen langaton WLAN-yhteys on todettu toimivaksi. Joissain tilanteissa yhteys voidaan muodostaa myös 3G- tai 4G-mokkulan avulla, mutta se ei aina takaa täysipainoista osallistumista kokoukseen. Yleiset verkot, mm. hotelleissa ja lentokoneissa toimivat vaihtelevasti - joskus niilläkin on kokoukseen liitytty. Jos tulet hitaalla yhteydellä, niin voit pysäyttää lähtevän videokuvan ja näin yrittää parantaa äänen kuulumista. Mikäli yhteytesi temppuilee, niin älä häiritse muita: Pidä mikrofooni suljettuna ja käytä viestimiseen chattia - keskity kuuntelemaan. Hitaan yhteyden ongelmana on usein pitkät viiveet äänessä ja siitä saattaa aiheutua häiriöitä muille.

Suositus on, että jokainen käyttäisi headsettiä (kuuloke-mikrofoneja). Parhaat headsetit ovat USB-liitäntäisiä. Vaikka kokous onnistuukin mikron omilla kaiuttimilla ja mikrofonilla, niin joskus niiden käyttäminen voi aiheuttaa äänen kiertämistä ja outoja sivuääniä. Et välttämättä kuule niitä itse, mutta muut kuulevat. Vinkki: kytke USB-headset tietokoneeseesi jo ennen tietokoneen käynnistystä. Näin toimien tietokone osaa hakea lisälaitteen asetukset jo valmiiksi.  Ja mikäli koneesi temppuilee ja et kuule muita tai oma äänesi ei kuulu muille - kannattaa kone käynnistää uudelleen ja varmistaa, että kuuloke-mikrofoniyhdistelmä on kytkettynä silloin, kun tietokone käynnistyy. Hyvä apuväline on myös Adobe Connect -kokousohjelmistossa oleva Audio setup Wizard. Sen käytöstä ja muutamista muista lisäohjeista voit lukea allaolevasta ohjeesta (Ohjeita sujuvaan verkkokoukseen). Tiedosto kannattaa avata oikean reunan alaspäin osoittavasta nuolesta.

Adobe Connect -järjestelmä toimii hyvin nykyaikaisella Windows-mikrolla. Myös Apple-tietokone on hyvin tuettu. Adobe Connect toimii PC:ssä ja Applessa selaimessa, mutta ensimmäisellä kerralla tarjolle tuleva Adoben -lisäosa kannattaa koneelle ladata. Se parantaa kokouksen laatua. Windows lataa lisäosan luvan saatuaan automaattisesti, mutta Applessa se vaatii vielä erillisen säätämisen käyttöjärjestelmän asetuksissa.

Mobiililaitteista toimivuutta on testattu sekä iPhonella että iPadillä. Niihin on saatavissa ilmainen Adobe Connect -sovellus Applen kaupasta. iPhonella ja iPadillä voi kokoukseen osallistua, mutta käsittääksemme esitelmöitsijänä ei noilla laitteilla voi toimia. Mikäli yrität käyttää iLaitettasi mobiiliverkon kautta - vaatii se nopeaa ja viiveetöntä tietoliikenneyhteyttä. Syrjäisiltä mökkitonteilta ei välttämättä yhteys onnistu.

Ċ
Mika Lallukka,